Bir sabah amber sarısı bir güneş çıktı. Lojmanın arkasındaki çayırlar iki boy birden büyümüştü.
Jandarmalar sevindi, gazinodan şen türküler duyuldu. İsteksizce çantamı hazırladım.
Annem yakamı ilikledi. Ben okula yollanırken operatörler makineleri çalıştırdı.
Gök birden simsiyah oldu.
Abdullah Kasay, Mutlak Bir Çıkmaz Yol’da ilk öykülerini bir araya getiriyor. Kırsalda yaşanan bir çocukluğun, kırsalda yaşayan bir çocuğun izlenimlerini, gözlemlerini okurken, daha çok bir film izlediğimiz duygusuna kapılıyoruz. Soğukkanlı, şiirli, hüzünlü bir anlatım bu. Bu anlatım, zaman zaman küçürek öykünün minimal imkanlarını deneyerek bizi ironinin, hikmetin, dünyadaki yolculuğumuza bilgece bir tebessümle bakışın derinlikli iklimine çekiyor. Kasay, ilk kitabında, okurunda bir duygusal etki yaratmayı başarıyor. (Abdullah Harmancı)
Abdullah Kasay
1987 yılında Konya Meram’da doğdu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda göreve başladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını “Çağdaş Türk Düşüncesinde Gelenekselci Ekol’ün (Tradisyonalizm) Eleştirisi” isimli tezle 2019 yılında tamamladı. Çeşitli öykü, deneme ve düşünce yazıları farklı edebiyat dergilerinde yayımlanmaktadır. Perdenin Ötesine Bakmak – Yazarın Sineması (Çizgi Yayınları – 2019), Çiçek Dürbününden Bakmak – Sinemada Çocuk Çizgiler (BeyazBulut Kitap – 2021) ve Çiçek Dürbününden Bakmak – Sinemada Çizgi Çocuklar (BeyazBulut Kitap – 2021) isimli kitapların editörlüğünü üstlenmiştir. Düşüncemizde Gelenekselci Ekol (Tradisyonalizm) Eleştirisi (Pruva Yayınları – 2020), Mutlak Bir Çıkmaz Yol (Loras Yayınları – 2021) ve Bir Filmi Okumak – Sinema, Ben ve Anlam (Loras Yayınları – 2024) isimli kitapları bulunmaktadır. 2011 yılından beri yayın hayatına devam eden kültür-sanat-edebiyat dergisi Mahalle Mektebi’nin yayın yönetmenliği görevini sürdürmektedir.
Yazı çalışmaları son dönemde sinema üzerine odaklanmış olup, yetişkin ve çocuk sineması üzerine yayınlanmış yazıları ve kitaplarıyla beraber, çeşitli senaryo-sinema eğitimleri vermektedir. Uzun süredir farklı platform ve gruplarla sürdürmüş olduğu “sinema okumaları” neticesinde çeşitli faaliyetler sürdürmekte ve bu çalışmaları süreli yayınlarda yayımlamaktadır. Sinema üzerine yazdığı metinler, Mahalle Mektebi, Muhit, Geçerken, Butimar, Hece gibi dergilerde yayımlanmıştır. Sinema üzerine verdiği eğitimler Çocuk Yazını, İDM gibi çeşitli platformlarda online ve yüz yüze gerçekleşmiş ve bu faaliyetleri yine çeşitli organlarda sürmektedir.
Yorum Bırakınız “Mutlak Bir Çıkmaz Yol”