Bir Filmi Okumak – Sinema, Ben ve Anlam

100.75 155.00 

Başlık: Bir Filmi Okumak – Sinema, Ben ve Anlam
Yazar: Abdullah Kasay
Kapak Tasarımı: F-Graphi
Genel Yayın Yönetmeni: Ulvi Kubilay Dündar
Editör: Mehmet Kahraman
Son Okuma: Abdullah Yıldırım
Sayfa Tasarımı: A. Hamdi Kapkıner
Basım Tarihi: 01.09.2024
Baskı Sayısı: 1
Boyut: 13,5×22 cm
Sayfa Sayısı: 144
ISBN: 978-625-94569-7-3
Dil: Türkçe
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Yayınevi: Loras Yayınları
Türü: Düşünce – Sinema

Sinema bireysel-toplumsal kimliklerin, tarihsel-kültürel süreçlerin ve duygusal-entelektüel deneyimlerin bir yansıması olarak karşımıza çıkar. Bu kitap, sinemanın bu çok katmanlı yapısını anlamaya ve bu anlamları okuyuculara aktarmaya yönelik bir çabanın ürünüdür. Kitabın ilk bölümünde, sinemanın sanatsal ve anlatısal unsurları incelenmiş, sinema tarihinin önemli dönüm noktaları ve hikâye anlatımının evrimi ele alınmış ve “bir film nasıl okunur” sorusuna cevap aranmıştır. İkinci bölümde ise sinemanın daha derin anlam katmanları keşfedilmeye çalışılarak çeşitli filmler üzerinden sembolik ve metaforik okumalar yapılmıştır. Umulur ki bu çalışma, sinema tutkunlarına ve bu sanata ilgi duyan herkese yeni bir bakış açısı kazandırabilir ve filmlerin ardındaki derin anlam dünyasını keşfetme yolculuğunda onlara rehberlik edebilir.

 

Abdullah Kasay

1987 yılında Konya Meram’da doğdu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nda göreve başladı. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını “Çağdaş Türk Düşüncesinde Gelenekselci Ekol’ün (Tradisyonalizm) Eleştirisi” isimli tezle 2019 yılında tamamladı. Çeşitli öykü, deneme ve düşünce yazıları farklı edebiyat dergilerinde yayımlanmaktadır. Perdenin Ötesine Bakmak – Yazarın Sineması (Çizgi Yayınları – 2019), Çiçek Dürbününden Bakmak – Sinemada Çocuk Çizgiler (BeyazBulut Kitap – 2021) ve  Çiçek Dürbününden Bakmak – Sinemada Çizgi Çocuklar (BeyazBulut Kitap – 2021) isimli kitapların editörlüğünü üstlenmiştir. Düşüncemizde Gelenekselci Ekol (Tradisyonalizm) Eleştirisi (Pruva Yayınları – 2020), Mutlak Bir Çıkmaz Yol (Loras Yayınları – 2021) ve Bir Filmi Okumak – Sinema, Ben ve Anlam (Loras Yayınları – 2024) isimli kitapları bulunmaktadır. 2011 yılından beri yayın hayatına devam eden kültür-sanat-edebiyat dergisi Mahalle Mektebi’nin yayın yönetmenliği görevini sürdürmektedir.
Yazı çalışmaları son dönemde sinema üzerine odaklanmış olup, yetişkin ve çocuk sineması üzerine yayınlanmış yazıları ve kitaplarıyla beraber, çeşitli senaryo-sinema eğitimleri vermektedir. Uzun süredir farklı platform ve gruplarla sürdürmüş olduğu “sinema okumaları” neticesinde çeşitli faaliyetler sürdürmekte ve bu çalışmaları süreli yayınlarda yayımlamaktadır. Sinema üzerine yazdığı metinler, Mahalle Mektebi, Muhit, Geçerken, Butimar, Hece gibi dergilerde yayımlanmıştır. Sinema üzerine verdiği eğitimler Çocuk Yazını, İDM gibi çeşitli platformlarda online ve yüz yüze gerçekleşmiş ve bu faaliyetleri yine çeşitli organlarda sürmektedir.

ISBN: 9786259456973
Kategoriler,
Format

Yazar

Değerlendirmeler

Henüz yorum yok.

Yorum Bırakınız “Bir Filmi Okumak – Sinema, Ben ve Anlam”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir